Opolski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Łosiowie organizuje szkolenie ph. ” Kooperatywy spożywcze jako innowacyjna i efektowna forma prowadzenia działalności na obszarach wiejskich”  w ramach planu operacyjnego KSOW na lata 2014-2020 w zakresie Sieci na rzecz innowacji  w rolnictwie i na obszarach wiejskich.

Zapraszamy rolników, producentów rolnych, przedsiębiorców z branży rolniczej, doradców rolnych oraz wszystkich zainteresowanych przedmiotowym obszarem.

Termin  i godziny szkolenia: 23.11.2018 r. godz. 9:00

Miejsce docelowe: Hotel Europejski, Skorochów 21 K, 48-300 Nysa

Organizator zapewnia: materiały szkoleniowe, poczęstunek.

Udział w szkoleniu jest bezpłatny, a o zakwalifikowaniu się decyduje kolejność zgłoszeń,

docelowa liczba uczestników 20 osób.

Szczegółowe informacje pod nr tel.  600 403 526, 77 44 37 145

 

 

Program szkolenia:

9:00 – 9:30 – rejestracja uczestników

9:30 – 10:15 – Kooperatywy spożywcze jako innowacyjna forma współpracy rolników i konsumentów (pojęcia i zasady funkcjonowania)  – dr Barbara Woś – 45 min.

10:15 – 10:30 – przerwa kawowa

10:30 – 12:00 – Szanse i bariery rozwoju kooperatyw – zajęcia warsztatowe. – dr  Agnieszka Gawlik – 90 min.

12:00 – 13:30 – Funkcjonowanie kooperatyw w praktyce – dr Barbara Woś – 90 min

13:30 – 14:15 – Kooperatywy – prezentacja dobrych praktyk – dr Barbara Woś – 45 min.

14:15 – 14:45 – obiad